VW'nin en çok satan modeli Golf yenileniyor

genişletmek

KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

Segmentinin yaratıcısı Golf, yeni yüzü, geliştirilmiş özellikleri, artırılmış standart donanımları ve yepyeni bilgi-eğlence sistemleriyle 50. yılını kutluyor. Volkswagen'in tasarım ikonu Golf, son 50 yılda kendi kategorisinde referans olmayı başararak dünyanın en çok tercih edilen hatchback modeli olmayı başardı. 1974 yılında başlayan golf serüveni, dünya çapında 37 milyonun üzerinde satış ve sayısız ödülle tam bir başarı öyküsüne dönüştü.

Yeni tasarım

Yarım asırdır Volkswagen markasının kalbinde yer alan Golf, yenilenen dış tasarımıyla dikkat çekiyor. Modelin dikkat çeken özellikleri arasında yer alan yeni LED farlar, daha düz, görsel olarak daha dikkat çekici ve içeriye doğru çok daha dar olacak şekilde yeniden tasarlandı. Ayrıca yeni farlar, isteğe bağlı olarak dünyadaki en iyi aydınlatma sistemlerinden biri olan IQ.LIGHT LED matris farlarla birleştirilen dinamik sinyal özelliklerine sahip arka farlarla daha da dikkat çekici hale geliyor. IQ.LIGHT LED Matrix farlar, geceleri 500 metreye kadar menzile sahip yeni, yüksek performanslı uzun huzmeli LED fara sahiptir. İsteğe bağlı IQ.LIGHT LED Matrix far paketi aynı zamanda yeni geliştirilen 3D LED arka ışık grubunu da içerir. 3D tasarımlı, animasyonlu LED stop lambaları bilgi-eğlence sistemi aracılığıyla ayrı ayrı özelleştirilebilir. Ayrıca bu paket, “Alto” LED arka lamba grubunun yenilenmiş üç boyutlu tasarımını da içeriyor. Avrupa'da bir ilk olan ışıklı Volkswagen logosu da Yeni Golf'ün dikkat çeken diğer özellikleri arasında yer alıyor. V ve W harflerinin yanı sıra bu harflerin etrafındaki daire de şık bir LED ışık çerçevesiyle çevrelenmiştir. Bu, ön tarafta çarpıcı ve benzersiz bir ışık silueti yaratır.

Daha güçlü ve verimli eTSI

Yeni Passat ve Yeni Tiguan'ın ardından MQB Evo platformunda üretimine başlanan Yeni Golf, hafif hibrit teknolojisinde önemli bir gelişmeyle pazara sunuldu. 48 Volt mimarisiyle üretimine devam edilen gelişmiş eTSI sisteminde benzinli motor, 13,5 kW çıkış üreten elektrik motoruyla destekleniyor. Önceki nesle (9,4 kW) kıyasla elektrik motorundan yaklaşık %40 daha fazla destek alan gelişmiş eTSI sistemi sayesinde hem yakıt tasarrufu hem de daha akıcı bir sürüş deneyimi amaçlanıyor. Impression, Life, Style ve R-Line donanım seviyelerinde sunulan Golf, yeni renkleriyle dikkat çekiyor: Kristal Buz Mavisi ve Anemon Mavisi. Yeni Golf'teki 1.0 litrelik benzinli ünitelerin üretimi sona erdi; Üç farklı benzinli motor mevcuttur: 1,5 l TSI 85 kW (116 hp), 1,5 l hafif hibrit eTSI 85 kW (116 hp) ve 1,5 l hafif hibrit TSI 110 kW (150 hp), tümü aktif silindir yönetimi (ACT) ile donatılmıştır . Güç aktarma organlarında herhangi bir değişiklik yok. Yeni Golf, Impression donanım seviyesinde 6 ileri manuel ve daha üst donanım seviyelerinde 7 ileri DSG olmak üzere iki farklı şanzıman tipiyle pazara sunuluyor.

Donanım iddialı

Life donanım seviyesinde yarı otonom sürüş asistanı “Travel Assist”, acil durum asistanı “Acil Durum Asistanı”, 10 inç dijital gösterge paneli “Active Info Display Pro”, ısıtmalı ön koltuklar ve direksiyon simidi, 10 renkli iç ortam aydınlatması, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi “Anahtarsız Erişim”, üç bölgeli dijital klima kontrolü “Climatronic” ve arka klima kontrolü, bel destekli “Comfort” ön koltuklar Şık donanım arasında 17 inç “Nottingham” alüminyum alaşım jantlar, LED “Plus” farlar bulunur , Volkswagen Logoya kadar uzanan LED dekoratif aydınlatma, Önde aydınlatmalı Volkswagen logosu, Panoramik sunroof, “ArtVelours Eco” Alcantara koltuk döşemeleri, “Sports Comfort” yan ve ayak destekli ön koltuklar, genişletilmiş iç ortam, 30 renkte iç ortam aydınlatma sistemi ve kör nokta uyarısı “Yan” Asistanı tamamlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir