Türkiye'de filo araç büyüme beklentileri arttı

genişletmek

KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

“Arval Hareketlilik Gözlemevi 2024 Hareketlilik ve Filo Barometresi” araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmayla ilgili değerlendirmede bulunan TEB Arval Genel Müdürü Kağan Yaşa, şunları söyledi: “Her yıl derinlemesine yaptığımız bu araştırmanın sonuçları, sektörümüz açısından güzel bir tablo ortaya koyuyor. Araştırma, sektörün önümüzdeki dönemdeki dinamizmini ve yapısını anlamamıza yardımcı olurken aynı zamanda geleceğe yönelik doğru projeksiyonlar yapmamıza olanak tanıyan önemli veriler de sunuyor. “Bu değerli ilişkinin sonuçlarını sektörümüzle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” Dedi.

Filo büyüme beklentileri artıyor

Filo Barometresi 2024 sonuçlarına göre Türk şirketlerinin yüzde 94'ü önümüzdeki üç yıl içinde filolarının büyüme potansiyelinin artacağını ya da değişmeyeceğini söylüyor. Araştırmaya göre dünyada filo büyüme beklentisi son yıllarda sabit kalırken, Türkiye'de 2024'ten itibaren artacağı dikkat çekiyor. Hem Türkiye'de (%76) hem de küresel olarak (%73), Beklenti artışının ardındaki en önemli nedenler arasında iş büyümesi veya şirket araçlarının kullanılmasını gerektiren iş büyüme tahminleri yer alıyor.

Operasyonel kiralamada filo finansmanında birincilik

Filo finansmanına ilişkin detayların da yer aldığı araştırmada, önceki yıllarda olduğu gibi ilk sırada operasyonel kiralama yer alıyor. Rapor sonuçlarına göre faaliyet kiralamasının toplam finansmana oranı %34 olurken, nakit alımların oranı %29 ile ikinci sırada yer aldı. Operasyonel kiralamada en büyük artış 100-249 çalışanı olan şirketlerde görülüyor. Nakit alımları tercih eden katılımcılar arasında 1-9 çalışanı olan firmalar (%34) öne çıkıyor. Filo karar vericileri, önümüzdeki 3 yıl içinde binek araç filolarının %24'ünün alternatif enerji (PHEV, HEV veya BEV) kullanacağını öngörüyor. Filo yöneticilerinin tahminlerine göre önümüzdeki üç yıl içinde toplam filonun %10'u BEV'lerden oluşacak.

Yakıt maliyetlerini düşürmek ilk tercihtir

Alternatif yakıt kullanma nedenleri arasında ise Türkiye'de yüzde 50, dünyada ise yüzde 32'lik oranla “yakıt maliyetlerinin düşürülmesi” ilk tercih olarak öne çıkıyor. Bunu çevresel etkinin azaltılması ve çalışanların taleplerinin karşılanması gibi nedenler takip etmektedir. Rapora göre mobilite çözümleri arasında en az bir çözümü uygulayan şirketlerin oranı %65. Halihazırda Türkiye'de tercih edilen mobilite çözümlerinin yüzde 22'sini toplu taşıma, yüzde 16'sını araç/nakit ödeme, yüzde 14'ünü mobilite bütçesi ve yüzde 14'ünü kısa/orta vadeli kiralama oluşturuyor. Dünyada toplu taşıma %21, araç paylaşımı %19 ve araç/nakit ödeme çözümleri %17 ile başı çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir