Capri 40 yıl sonra yeniden elektrikli olacak

genişletmek

KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

Ford'un ikonik kült klasiği Capri'nin hikayesi şimdi SUV coupe tasarımıyla devam ediyor. Minimalist ve lüks tasarıma sahip iç mekan, yumuşak dokunuşlu malzemeler ve tek parça ön koltuklarla tamamlanıyor. Ford Capri, anahtarsız giriş ve çalıştırma, ısıtmalı ön koltuklar ve direksiyon, çift bölgeli klima, masajlı ve hafıza fonksiyonlu sürücü koltuğu gibi özellikleriyle üst düzey konfor sunuyor. Kuralları yeniden yazan Ford'un yeni nesil SYNC Move 1 bilgi-eğlence sistemi teknolojisi, 14,6 inçlik merkezi ekranıyla en konforlu kullanıcı deneyimini sunarken, akıllı telefonlar için kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay bağlantıları da mükemmel bir entegrasyon sunuyor. Capri'de standart olarak sunulan kablosuz şarj bölmesi, günlük kullanımda daha fazla kullanım kolaylığını garanti ediyor.

Bagaj hacmi 572 litre

Yaklaşık 572 litre hacme sahip bagaj4, hem şehir içi geziler hem de arazi maceraları için geniş alan sunuyor; Bagaj için katlanabilir zemin, ön kol dayanağının altındaki dev 17 litrelik konsol ve güvenli saklama için gizli kasa, Capri'yi seyahat için de ideal bir otomobil haline getiriyor. 12 ultrasonik sensör, 5 kamera ve 3 radar, Şerit Değiştirme Yardımı5 ve Çıkış İzin Uyarısı5 dahil olmak üzere gelişmiş sürücü destek teknolojilerine yardımcı oluyor. Kendine has tarzıyla geri dönen efsane Capri, performans özellikleriyle de göz dolduruyor. Yeni Ford Capri, standart genişletilmiş menzilli RWD paketinde 545 lb-ft arka tork sağlarken, premium genişletilmiş menzilli AWD paketinde 545 lb-ft arka tork ve 134 lb-ft ön tork sağlıyor.

Mesafe 627 kilometre

Güçlü motoru sayesinde standart seride 627 km menzile sahip olan Capri'nin elektrik tüketimi ise 100 km'de 13,3/14,0 kWh. Capri Premium serisinin elektrik tüketim verimliliği 100 km'de 15,0/15,8 kWh'dir. Lityum iyon NMC tipi bataryaya sahip olan Capri, 77 kWh faydalı batarya kapasitesine sahip. Elektrikli Capri'nin doğru akım şarj süresinin %10'dan %80'e çıkması yaklaşık 28 dakika sürüyor. Uzatılmış menzilli Capri RWD tek şarjla 620 kilometreden6 fazla yol kat edebilirken, genişletilmiş Capri AWD menzili %10'a kadar çıkabiliyor. 185 kW DC hızlı şarj kullanarak 26 dakikada7 %80'e. Üstelik Capri, 340 PS8'e varan güç çıkışıyla 0'dan 100 km/saat hıza yalnızca 5,3 saniyede çıkma yeteneğine sahip.

Gelişmiş sürücü desteği özellikleri

Elektrikli araç dünyasına yeni bir tarz getirecek Ford'un yeni crossover'ı Capri, standart ve premium olmak üzere iki farklı seri seçeneği ve renk alternatifiyle satışa sunuluyor. Capri standart paketinde 19 inç alaşım jantlar, konsol 17- yer alıyor. litrelik merkezi depolama alanı, ses Komutla ayarlanabilen 14,6 inç SYNC Move 1 merkezi ekran ve My Private Locker güvenliği, masaj fonksiyonlu sürücü koltuğu, ısıtmalı direksiyon simidi ve ön koltuklar, otomatik karartmalı dikiz aynası, bağlantılı navigasyon, kablosuz akıllı telefon entegrasyonu. Capri'nin Premium paketi, standart pakete ek olarak 20 inç alaşım jantlar, ortam aydınlatması, B&O ses sistemi ve eller serbest bagaj açma gibi kolaylık sağlayan özellikleri içeriyor. Ford Capri'nin standart sürücü destek sistemleri arasında yer alan çıkış uyarısı, Stop-Go fonksiyonlu IACC ve geri görüş kamerası gibi özelliklerin yanı sıra Premium pakette göz kamaştırmayan dinamik Matrix LED uzun farları ile öne çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir