HABAŞ yeni ticari ürünlerini Almanya'da tanıttı

genişletmek

KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

IAA TRANSPORTATION 2024 fuarında bir açıklama yapan HABAŞ Otomotiv Genel Müdürü Hüseyin Urkun, şunları söyledi: “68 yıllık tecrübesiyle Türk sanayisine hizmet eden HABAŞ olarak, ülkemiz için önemli olan böyle bir fuarda yer almak bizim için büyük bir gurur. Tamamen Türk mühendisliğinin eseri olan elektrikli ve hidrojenli araçlarımızın dünya sahnesine sunulması, milli ve yerli üretim kapasitemizin ne kadar ilerlediğini gösteriyor.

Sürdürülebilirlik ve yenilikçilik HABAŞ'ın temel ilkelerinden biridir. Bu bağlamda geliştirdiğimiz ve tanıtımını yaptığımız elektrikli traktör ve otobüsler çevre dostu olup geleceğin teknolojilerini içermektedir. “Çevre dostu çözümlerimiz ve ileri teknolojik modellerimiz ile sektörümüzde lider konumda olmak istiyoruz” dedi.

Tam elektrikli çekici

STEELPOWER-e, sıfır karbon emisyonuna ulaşabilen çevre dostu bir araç olarak tasarlandı. STEELPOWER-e, 410 kW güç ve 3100 Nm tork sağlayan sıfır emisyonlu VOITH elektrik motoruna sahiptir. İnşaat, taşımacılık, dağıtım ve liman hizmetleri gibi birçok alanda kesintisiz operasyon için tasarlanan traktör, HABAŞ araştırma geliştirme merkezi tarafından geliştirilen 282 kWh kapasiteli LFP lityum iyon akülerle donatılıyor. STEELPOWER-e benzersiz tasarımı sayesinde daha düşük enerji tüketimini garanti eder.

Yakıt hücreli şehir içi otobüs

Hidrojenle çalışan şehir içi yolcu otobüsü Comfortcity-H2, HABAŞ Otomotiv'in ekolojik vizyonunu da ortaya koyan tasarımı ve teknolojisiyle öne çıkıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan COMFORTCITY-H2, düşük karbon emisyonuyla çevre dostu ve konforlu ulaşım sağlıyor. COMFORTCITY-H2, yenilenebilir enerjiden ve sudan elde edilebilecek hidrojeni, aracın yakıt hücresindeki oksijenle birleştirerek elektrik üretiyor.

Ürettiği elektrikle pillerini şarj eden COMFORTCITY-H2, yalnızca su buharı üreterek şehirlerde karbon emisyonunun azaltılmasına ve hava kalitesinin iyileştirilmesine önemli katkı sağlıyor. COMFORTCITY-H2'nin otonomi, hibrit teknolojisi sayesinde 1.000 kilometreyi aşabiliyor. Dolum süresinin 10 dakikanın altında olması operasyonların hızını arttırmaktadır.

Çevre dostu COMFORTCITY-H2 yakıt hücresi, 410 kW güç ve 3100 Nm tork sağlayan VOITH elektrik motoruyla sıfır emisyon sağlıyor. Ayrıca HABAŞ araştırma ve geliştirme merkezi tarafından geliştirilen 140 kWh LFP aküleri daha uzun ömür ve daha fazla özerkliği garanti ediyor. Ayrıca yüksek teknoloji kullanılarak geliştirilen hafif karkas yapısı sayesinde daha yüksek yolcu kapasitesine sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir