Yeni Mercedes-Benz CLE Cabriolet yolda

genişletmek

KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

Mercedes-Benz, üstü açık dört koltuklu rüya otomobil geleneğini yeni CLE Cabriolet ile sürdürüyor. Etkileyici tasarım, akıllı teknoloji ve üst düzey donanım, ayrıcalıklı sürüş keyfini garanti eder. Yeni CLE Cabriolet, sportif CLE Coupé'yi temel alıyor ve akustik kumaştan açılır tavanı ve yüksek kaliteli ek detaylarıyla ona farklı bir karakter kazandırıyor. Eylül ayında Türkiye'de 6.419.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak CLE Cabrio, dinamik sürüş özelliklerini günlük hayattaki üst düzey konforla birleştirerek tüm yıl boyunca üstü açık seyahatin keyfini çıkarmanızı sağlıyor.

Açık havada sürüş deneyimi

CLE Cabrio'da standart olarak sunulan AIRCAP® elektrikli deflektör sistemi ve AIRSCARF® boyun ısıtma sistemi, soğuk havalarda bile üstü açık sürüşü keyifli hale getiriyor. AIRCAP®, ön camda bulunan hava deflektörü ile hava akışını yolcuların başları üzerine yönlendirir ve tek tuşla darbe alanını genişletir. Ayrıca, arka koltuk başlıklarının arkasındaki otomatik saptırıcı türbülansı daha etkili bir şekilde azaltır. AIRSCARF®, olumsuz hava koşullarında bile ön koltuktaki yolcuların boyunları etrafında daha sıcak bir hava akışının dolaşmasını sağlar. Standart olarak sunulan siyah, kırmızı veya gri kumaşlı akustik tente, CLE Cabriolet'nin tüm yıl boyunca kullanılmasına da olanak tanıyor. Tam yalıtımlı çok katmanlı yapı, her mevsim optimum termal konforun temelini oluşturur. Ayrıca rüzgar ve sürüş gürültüsünü de azaltır. Akustik kumaş tente 60 km/saat'e kadar hızlarda 20 saniye içinde açılıp kapanır. Tamamen elektrikli çalışma sayesinde ilk kez daha da sessiz hale gelirken, standart elektrikli bagaj ayırıcı, katlanmış akustik kumaş tenteyi kalan bagaj bölmesinden otomatik olarak ayırır.

Kendi sınıfında sportif lüks

Dikkate değer iç unsurlar arasında 12,3 inçlik tamamen dijital bağımsız gösterge paneli ve 11,9 inçlik dikey formatlı sürücü odaklı merkezi ekran yer alıyor. Akustik kumaş tavan açıkken ekranın parlamasını önlemek için merkezi multimedya ekranı, 15 ila 40 derece arasındaki açılarla elektriksel olarak eğilebilir. Ayrıca iç mekandaki 64 renkli ortam aydınlatması kabinden, kapılardan ve arka yan panellerden arka koltukların arkasına kadar uzanıyor. Zarif ışık ayrıntıları, siyah ARTICO deri kaplı orta konsol ve iç marşpiyelerle daha da vurgulanıyor. Bu detaylar arasında kabinin tamamını çevreleyen krom kaplama da yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir